MEEST GESTELDE VRAGEN

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te zien. Heb je toch nog een andere vraag waar je een antwoord op wilt? Stel hem ons dan via het contactformulier.

  • IS HET MOGELIJK OM EEN PROEFLES TE VOLGEN?

Wij stellen iedereen in de gelegenheid om gratis proeflessen te volgen. Bij BoksFit krijg je 1 week en bij Tang Soo Do krijg je 2 weken de tijd om gratis proeflessen te volgen. Wij vinden het prettig als je vooraf even aangeeft dat je mee komt doen. Gebruik daarvoor proeflesformulier. Na 2 weken heb je een goed beeld van onze lesmethode en heb je je mede leerlingen leren kennen. Daarna kun je je inschrijven met een van de 2 inschrijfformulieren. Tijdens de proefperiode draag je een t-shirt, trainingsbroek of short. Wij trainen op blote voeten. Neem een bidon met water of een flesje wat mee zodat je wat kunt drinken tijdens de les.

 
  • HOE MELD IK ME AAN ALS IK LID WIL WORDEN?

Om lid te worden van onze school kun je je hier inschrijven door middel van het inschrijfformulier. Inschrijfkosten zijn € 10,00.

Na ontvangst van je inschrijving ontvang van ons via email de overeenkomst die je eenvoudig digitaal kunt ondertekenen. Daarna activeren wij je lidmaatschap en heb je toegang tot alle informatie.

* Wij behouden ons het recht voor je verzoek tot lidmaatschap van Dojang Myeong-ye af te wijzen.

 

  • WAT HEB IK NODIG ALS IK KOM TRAINEN?

Wij dragen een Tobok (trainingsoutfit voorzien van schoolemblemen) met band. En voor het sparren dragen we hand-, voet- en hoofdbescherming. Dit alles noemen wij het startpakket. Als je lid wordt dien je het startpakket (met 10% korting) aan te schaffen. 

 

  • WAT KOSTEN DE LESSEN?

Dit is afhankelijk van het aantal keer dat je per week traint. Het lesgeld voor het huidige seizoen vind je hier.

Bij vooruitbetaling voor een heel seizoen krijgt je € 10,= korting. Het lesgeld kan ook in 3 termijnen worden voldaan.

Vanaf 3 leden uit 1 gezin geldt een speciale korting. Mocht er nou interesse zijn voor beide sporten dan kan je ook gebruik maken van onze combinatiekorting.

 

  • IS TANG SOO DO AAN LEEFTIJD GEBONDEN?

Kinderen kunnen vanaf 6 jaar deelnemen aan ons programma. Natuurlijk is met de opzet van de les rekening gehouden met de mogelijkheden van jonge leerlingen. Van hen kan niet hetzelfde gevraagd worden als een volwassen persoon.

Vanaf 13 jaar komen de leerlingen in een andere groep. In deze groep ligt het tempo hoger en zijn de oefeningen zwaarder. Er wordt dan ook met volwassenen getraind waardoor de leerling zich sneller en beter ontwikkelt.

Ons oudste lid is bijna 75 jaar dus dat laat wel zien dat deze gevechtskunst voor jong EN oud is. 

 

  • IK ZIE ALLEMAAL VERSCHILLENDE KLEUREN BANDEN. HOE LANG DOE JE EROVER OM EEN NIEUWE BAND TE WORDEN?

Bij Dojang Myeong-ye hebben we elk half jaar Kup Examens. Het is dus mogelijk om elk half jaar examen te doen mits je natuurlijk regelmatig komt trainen. Een maand voor het examen wordt naar elke leerling gekeken of hij/zij klaar is voor het examen. Vinden de leraren dat je er wel of niet klaar voor bent dan krijg je dat een aantal weken voor het examen te horen zodat je nog de tijd hebt om eventueel aan bepaalde punten te werken.

De examens worden altijd op een zaterdag gehouden en duren meestal 3 tot 4 uur lang. Tijdens het examen wordt er gekeken naar je kennis, je houding, je standen, je technieken, je doorzettingsvermogen en karakter.