Myeong-ye naar NAFMA toernooi in de USA

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 23:50

Woensdag 24 mei is een klein groepje Tang Soo Do ka’s met aanhang vertrokken naar Atlantic City in New Jersey USA voor een groot open style Martial Arts welke werd georganiseerd door Grootmeester Jose Torres. Meer dan 300 deelnemers uit diverse staten waren op dit grootse evenement afgekomen om te strijden voor het eremetaal op diverse onderdelen zoals sparren (1 tegen 1 gevecht), traditionele hyungs (loopvormen), wapen hyungs (loopvormen met een wapen, denk aan mes, lange stok of zwaard) en breektesten (houten plankjes breken).

Master Bert van Lith en dochter Master Noumea van Lith van Dojang Innae uit Rijswijk, Master Raymond von Harras en zijn leerling Nicky Vrijdag van Dojang Myeong-ye uit Spijkenisse onder leiding van Kwan Jang Nim (Grootmeester) Jan van der Schee van Dojang Hun Sin uit Waddinxveen van de All Tang Soo Do Organization uit Nederland waren op uitnodiging van GM Jose Torres ook aanwezig om deel te nemen.

Master Noumea van Lith pakte zilver met wapenhyungs en goud met traditionele hyungs, Master Raymond von Harras pakte zilver met sparren en Nicky Vrijdag pakte brons met de breektest.

De concurrentie was enorm groot en doordat er meerdere soorten martial arts waren zoals Karate, Tae Kwon Do, Wu Shu, Kung Fu en Tang Soo Do zorgde dat voor een hogere moeilijkheidsgraad. Erg trots op alle deelnemers uit zo’n klein landje. Ook Grootmeester Jose Torres was onder de indruk van de prestaties van dit kleine groepje.

Aanstaande 11 november zal GM Jose Torres naar Nederland komen met een groepje om deel te nemen aan het toernooi van de All Tang Soo Do Organization in Zevenhuizen.

Reactie plaatsen

Reacties

Sbn van Lith
10 maanden geleden

Website ziet er toppie SBN πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ